+40 739 925 512
+39 346 490 4660

contact@emtfairs.com
info@bookingsmed.eu

Search
Close this search box.

O destinație interesantă de vacanță: turism medical și de wellness.

Vă rețin atenția cu o experiență interesantă pe care am avut-o recent, sugerându-vă o atractivă propunere de vacanță, combinată – pentru cine dorește, cu tratament curativ și de relaxare, și chiar de înfrumusețare fizică prin chirurgie estetică, implanturi de păr sau dentare, toate asigurate de aceleași gazde.

Recent m-am întors din Batumi, aflat pe malul estic al Mării Negre, în Georgia, unde am fost invitat la un târg de turism pentru promovarea facilităților turistico-medicale și balneo-curative din zonă.

Zona este situată mult mai la sud față de litoralul nostru, cam la aceeași latitudine cu Istanbul, Roma sau Barcelona, iar clima este una moderat-continentală.

Batumi are un centru vechi bine conservat dar și o zonă ultramodernă cu hoteluri de lux și shopping centre, pline de cazinouri. Orașul este într-o efervescentă transformare, cu clădiri foarte înalte ca în marile orașe, dar și cu zone unde transformarea mai are de așteptat.

Moneda locală este LARI: 1 Euro = 2,80 Lari, 1 Lari aproape 2 Lei, aproape peste tot poți plăti cu cardul și la tot pasul sunt case de schimb valutar.

Orașul este sigur, la circa 15 km nord de granița cu Turcia, localnicii sunt foarte prietenoși, nu prea știu engleză dar ne-am descurcat, iar autoritățile fac eforturi pentru a integra Georgia in Uniunea Europeană.

Vă recomand resortul din afara orașului, LITZ RESORT 5*, situat pe un platou montan la 400 de metri abrupt deasupra mării, cu priveliști ce-ți taie respirația și care are toate facilitățile pentru a petrece vacanța acolo: 2 piscine no limit și una interioară încălzită la circa 30 de grade, jacuzzi interioare și exterioare, jazz club cu muzică live, sală de fitness, inclusiv un jacuzzi cu 4 benzi de alergare scufundate la un metru adâncime, 3 restaurante cu mâncare tradițională consistentă și bună și cu renumitele vinuri locale sau coniacul XO Sarajishvili.

Au acolo un centru medical afiliat clinicii de specialitate Eliava Phage Therapy Center din Tbilisi, pentru terapie antibacteriană, ei o numesc Phage Terapy, dezvoltată de aproape 100 de ani, și în pachetul turistic pentru acest resort pot fi făcute rezervări pentru acest tip de terapie sau pentru cele mai sus amintite, balneo-curative, terapia colonului ori implant și chirurgie estetică, etc.

LITZ RESORT este proprietatea unei personalități din Georgia, prof. dr. Dmitri Tvildiani, președinte al David Tvildiani Medical University, implicat direct la Eliava Phage Therapy Center. L-am întâlnit personal, m-a asigurat că se va ocupa el însuși de oaspeții pe care îi voi recomanda.

Prețurile din resort sunt mult mai mici decât în alte locuri litorale din Europa și le putem negocia, aerul montan se amestecă interesant cu aerul marin, ceea ce oferă o senzație permanentă de prospețime.

De asemenea, și prețurile din oraș sunt accesibile. Spre exemplu, o masa la un restaurant bine recomandat în centrul istoric din Batumi, pentru patru persoane, cu băuturi, prețul se rezumă la nu mai mult de circa 50 de euro, taxi Bolt de la resort la Batumi (echivalent cu o cursă Otopeni – centru București) costă numai 40 de lei, benzina super sau motorina super costă cam 1 euro si 5 centi. Am văzut în avion turiști care transportau spre Turcia electronice și blănuri, ceea ce mă face să cred că prețurile sunt mai bune în Georgia.

Pentru cei interesați vă recomand să vă planificați o vacanță rezonabilă acolo, și să accesați serviciile medicale și de welness oferite de gazde.

Vă pot sprijini pentru rezervarea cazării, zborului și transferului de la aeroport la resort (ovigalea@yahoo.com).

Zborurile sunt cu escală în Istanbul, de unde pleacă seara și dimineața câte o cursă Turkish (1 oră și 45 min.), iar din țara noastră sunt zboruri bune. Doar să nu uitați, pașaportul să vă fie valabil încă cel puțin 5 luni, și să încercați să rezervați hotelul și zborul din timp.

0 Item |  0,00
View Cart